Voor het vinden van de beste dashcams van dit moment

Home BlackVue dashcams

BlackVue dashcams

Met een BlackVue dashcam heb je gegarandeerd opnames bij een ongeval of diefstal. Dankzij de bewegingsdetectietechnologie beginnen deze camera’s automatisch te filmen zodra er beweging nabij het voertuig wordt gedetecteerd. De 2CH-serie omvat modellen met twee camera’s: één voor de voorruit en één voor de achterruit.

Wat zijn de beste BlackVue dashcams van dit moment?

1. BlackVue DR770X-2CH Full HD Cloud Dashcam 64 GB

De BlackVue DR770X-2CH is een geavanceerde dashcam met twee camera’s voor het vastleggen van de verkeerssituatie zowel voor als achter je auto. Deze dashcam ondersteunt Full HD-opnames met 60 frames per seconde, wat zorgt voor vloeiende en duidelijke beelden, handig als bewijsmateriaal bij een ongeval. Met de ingebouwde GPS en Wi-Fi-functionaliteit kunnen gebruikers hun beelden automatisch naar de cloud uploaden voor veilige opslag. Het apparaat wordt geleverd met een 64 GB micro SD-kaart voor lokale opslag van opnames. Verder is het mogelijk de dashcam te verbinden met een externe Wi-Fi hotspot voor cloudopslag, maar voor mobiele toegang tot de cloud is een optionele BlackVue CM100LTE-module nodig. De dashcam biedt ook beeldstabilisatie en heeft een brede kijkhoek van 139 graden, zodat geen detail onopgemerkt blijft.

BlackVue DR590X-2CH
 • Full HD (1080p)
 • Bluetooth
 • Dual dashcam

2. BlackVue DR970X-2CH LTE 4K UHD Cloud Dashcam 64 GB

De BlackVue DR970X-2CH 4K UHD Cloud Dashcam 128 GB is een premium dashcam-set met zowel een voor- als een achtercamera, die opnames maakt in 4K UHD-resolutie met 30 frames per seconde. Deze hoge resolutie garandeert dat details, zoals kentekenplaten, ook bij weinig licht duidelijk vastgelegd worden. De dashcam heeft een kijkhoek van 139 graden, waardoor je een breed zicht hebt op de weg. Met de meegeleverde 128 GB micro SD-kaart kun je een aanzienlijke hoeveelheid beeldmateriaal opslaan. Verder biedt de dashcam de mogelijkheid om via een externe wifi-hotspot verbinding te maken, zodat opnames automatisch naar de cloud geüpload kunnen worden voor veilige opslag.

BlackVue DR970X-2CH LTE 4K UHD Cloud
 • Full HD (1080p), Ultra HD (4K)
 • Bluetooth
 • Dual dashcam

3. BlackVue DR590X-1CH Full HD Wifi Dashcam 32GB

De BlackVue DR590X-1CH is een Full HD dashcam met Wi-Fi en een opslagcapaciteit van 32GB, gericht op het vastleggen van verkeerssituaties voor de auto. Deze camera, uitgerust met een 2.1 megapixel STARVIS sensor, biedt zowel overdag als ‘s nachts heldere beelden. Met 60 frames per seconde zorgt de dashcam voor vloeiende opnames. De ingebouwde Wi-Fi maakt een stabiele cloudverbinding mogelijk voor automatische uploads. De G-sensor detecteert plotselinge bewegingen, en de dashcam heeft een parkeerstand die een externe voedingskabel vereist.

BlackVue DR590X-1CH

Full HD (1080p)
Parkeermodus
Geen bluetooth

Geschiedenis van BlackVue

BlackVue is opgericht in 2007 in Zuid-Korea en is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd bekend merk. Hun eerste dashboardcamera’s werden gelanceerd in 2010 en waren al snel een hit vanwege hun hoge kwaliteit beelden en gebruiksvriendelijke interface. In de jaren die volgden, bleef BlackVue innoveren en hun productlijn uitbreiden met steeds geavanceerdere functies.

In 2013 lanceerde BlackVue de DR550GW-2CH, hun eerste dashcam met ingebouwde Wi-Fi. Dit maakte het voor bestuurders mogelijk om hun beelden gemakkelijk te bekijken en te delen met vrienden, familie en verzekeraars. Het was ook een van de eerste dashcams die gebruik maakte van cloud-opslag om beelden veilig te bewaren en terug te vinden, zelfs als de camera gestolen werd.

Sindsdien heeft BlackVue verschillende prijzen en erkenningen ontvangen voor hun innovatieve producten. In 2018 lanceerden ze de DR900S-2CH, een dashcam met een 4K UHD-camera aan de voorkant en een Full HD-camera aan de achterkant. Dit maakte het mogelijk om beelden met een ongekende helderheid vast te leggen, zelfs bij weinig licht.

Prijswinnende dashcams

BlackVue heeft in de loop der jaren verschillende prijzen gewonnen voor hun innovatieve en kwalitatieve dashcams. Hieronder staan enkele van de belangrijkste prijzen die ze hebben gewonnen:

 •  CES Innovation Awards: BlackVue heeft meerdere keren de CES Innovation Award gewonnen, waaronder in 2015 voor de DR650GW-2CH dashcam en in 2018 voor de DR900S-2CH dashcam.
 • Red Dot Design Awards: BlackVue heeft verschillende keren de Red Dot Design Award gewonnen voor hun dashcams, waaronder in 2016 voor de DR650S-1CH dashcam en in 2019 voor de DR900S-2CH dashcam.
 • iF Design Awards: BlackVue heeft ook de iF Design Award gewonnen voor hun dashcams, waaronder in 2018 voor de DR750S-2CH dashcam.
 • Trusted Reviews Awards: In 2018 won de BlackVue DR900S-2CH de Best Dash Cam Award van Trusted Reviews, vanwege zijn indrukwekkende 4K-beelden en gebruiksvriendelijke app.
 • Auto Express Awards: BlackVue werd in 2020 door Auto Express uitgeroepen tot Beste Dashcam-merk, vanwege hun hoge kwaliteit beelden, betrouwbaarheid en innovatieve functies.

Deze prijzen getuigen van de hoge kwaliteit en innovatie van BlackVue dashcams en bevestigen waarom het merk zo populair is bij bestuurders over de hele wereld.

Technologische hoogstandjes

Een van de belangrijkste redenen waarom BlackVue zo populair is bij bestuurders, is vanwege hun innovatieve technologieën. Hier zijn enkele van de belangrijkste technologieën die BlackVue biedt:

 • Cloud-opslag: Met de BlackVue Cloud kun je je beelden veilig opslaan en bekijken via internet. Het biedt ook handige functies zoals live video streaming en meldingen wanneer je auto wordt verplaatst of aangeraakt.
 • Wi-Fi: Alle BlackVue dashcams hebben ingebouwde Wi-Fi, waardoor je gemakkelijk beelden kunt bekijken en delen via je smartphone.
 • GPS: De meeste BlackVue dashcams hebben ingebouwde GPS, waardoor je kunt zien waar je auto was op het moment van de opname. Dit kan handig zijn bij het bepalen van de oorzaak van een ongeval.
 • Nachtzicht: BlackVue dashcams hebben speciale technologieën om beelden in het donker helder en duidelijk te maken. Dit is vooral handig als je ‘s nachts rijdt of als er onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden.
 • Intelligent Parkeermodus: BlackVue dashcams hebben een Intelligent Parkeermodus die de camera inschakelt wanneer er beweging rond je auto wordt gedetecteerd. Dit kan helpen bij het opsporen van inbraak of vandalisme.