Dit zijn de beste dashcams onder de 100 euro

Dashcams hebben de afgelopen jaren ontzettend aan populariteit gewonnen. Daardoor is het aanbod en de (web)winkels waar je een dashcam kunt kopen ook gegroeid. Door dit grote aanbod komt het waarschijnlijk niet als een verrassing wanneer we je vertellen dat ze ook in verschillende prijsklassen te vinden zijn. Zo bestaan er dashcam die je al voor paar tientjes in huis kunt halen, maar bestaan er ook dashcam welke meer dan 200 euro kosten. Er zit uiteraard een groot verschil qua functionaliteiten en kwaliteit tussen deze modellen. Echter, er bestaan veel goedkope dashcams die een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding hebben en kunnen filmen in Full HD. 

Voor dit artikel zijn op zoek gegaan naar de tien beste dashcams onder de 100 euro. Verder lees je in dit artikel wat betrouwbare merken zijn voor het aanschaffen van een dashcam en lees je hoe wij tot de onderstaande lijst zijn gekomen.

Welke merken leveren hoogwaardige budget dashcams?

Er zijn meerdere merken die hoogwaardige en betaalbare dashcams op de markt hebben gebracht. Enkele van deze merken zijn MIO, AyeCam, Xiaomi en Garmin. Naast deze merken zijn er uiteraard ook andere betrouwbare merken, maar van deze merken ben je gegarandeerd van een dashcam van hoogwaardige kwaliteit tegen een zeer scherpe prijs.

Beste dashcams onder de 100 euro

In 2023 bestaan er meer dan genoeg zogeheten budget dashcams. Veel dashcams onder de 100 euro beschikken over meerdere handige functies. Per model zullen wij de belangrijkste informatie vermelden en lees je ook direct waar je het model voordelig kunt aanschaffen.

#1 MIO MiVue 733 dashcam

We beginnen onze lijst met de beste dashcams onder de 100 euro met de MIO MiVue 733 dashcam. MIO levert verschillende hoogwaardige dashcams, waaronder enkele modellen die je voor minder dan 100 euro kunt aanschaffen. Enkele redenen waarom je de MiVue 733 van MIO in deze lijst tegenkomt, is het 2,7 inch LCD scherm, de mogelijkheid om te filmen in Full HD op 30 fps, een ingebouwde G-sensor en een kijkhoek van 130 graden. Daarnaast is dit model uitgerust met een ADAS systeem, dat ervoor zorgt dat de bestuurder een waarschuwing krijgt bij gevaarlijkste omstandigheden. Verder is het mogelijk om met de MiVue app live mee te kijken wat er rondom je auto gebeurd wanneer deze ergens staat geparkeerd. Ten slotte willen wij de ondersteuning voor een SD kaart van maximaal 128 GB benoemen. Dit is goed voor ongeveer  40 uur Full HD-opnames. Kortom, genoeg redenen voor ons om de MIO MiVue 733 bovenaan een lijst met de beste dashcams onder de 100 euro te plaatsen.

Wij zijn overigens niet de enige die vinden dat dit een zeer goede dashcam is. Op Bol.com is de camera namelijk beoordeeld met 4,8 sterren van de maximale vijf sterren. Dit was op basis van ongeveer vijftien reviews. Veel terugkomende pluspunten was het goede beeldmateriaal en dat de dashcam zeer gebruiksvriendelijk is.

De MIO MiVue 733 dashcam is verkrijgbaar bij de volgende webshops:


#2 AyeCam Dashcam Pro Max

Op zowel de tweede als derde plaats vind je een dashcam van het merk AyeCam. Beide zijn zeer goede budget dashcams en kun je al aanschaffen voor onder de 100 euro. De Pro Max bevat enkele extra functionaliteiten, waardoor we het op de twee plek hebben geplaatst. Zo heeft deze dashcam een opnamehoek van maar liefst 170 graden, waardoor je een groot gedeelte van de weg in beeld kunt brengen. Verder kun je filmen in Full HD en beschikt het over een G-Sensor, parkeerbescherming, goede nachtvisie en komt het inclusief een 32 GB micro SD kaart. Verder vinden wij het goede OLED scherm en de mogelijkheid om live mee te kijken via een mobiele app het vermelden waard.

De Pro Max van AyeCam kost op het moment van schrijven ongeveer 70 euro bij verschillende webshops. Dit is slechts 5 euro duurder dan de Pro versie, welke wij hieronder zullen bespreken. Daarnaast is de AyeCam Dashcam Pro Max online zeer goed beoordeeld. Zo heeft het bijvoorbeeld op Bol.com al ruim twintig reviews gekregen. Gebruikers gaven de dashcam een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren. Op de website van Bol.com en bij andere webshops kwamen wij zelden minpunten tegen.

De AyeCam Dashcam Pro Max is verkrijgbaar bij de volgende webshops:


#3 AyeCam Dashcam Pro

Op de derde plaats in onze lijst met de beste dashcams voor onder de 100 euro vind je de AyeCam Dashcam Pro. Dit model is op veel gebieden gelijk aan de Pro Max van AyeCam die we hierboven hebben besproken, maar heeft enkele functies niet die de Pro Max wel heeft. Zo kun je met de Pro variant niet live meekijken op een mobiele app. Dit is het grootste verschil met de duurdere variant van AyeCam.

De AyeCam Dashcam Pro kun je al in huis halen voor ongeveer 65 euro. Dit is dus 5 euro goedkoper dan de Pro Max versie. Je kunt zelf het beste bepalen hoe belangrijk de functie is om live mee te kunnen kijken via je smartphone. Zelf zouden wij eerder kiezen voor het model dat we hierboven hebben besproken, maar dat is uiteraard per persoon verschillend.

De AyeCam Dashcam Pro is verkrijgbaar bij de volgende webshops:


#4 Menzo Dual Dashcam

De volgende dashcam die wij het vermelden waard vinden in dit artikel is de Menzo Dual Dashcam. Dit is een hoogwaardige dashcam waarmee je zowel de voorkant als de achterzijde van een voertuig kunt vastleggen. Verder beschikt de dashcam over meerdere handige functies, zoals een goede nachtvisie, automatische detectie en een grote zichthoek van 170 graden. Hiermee kun je een groot gedeelte van de weg vastleggen. Verder vinden wij het belangrijk dat je weet dat je met de Menzo Dual Dashcam beelden in Full HD kunt vastleggen en het beschikt over een G-sensor, parkeermodus en motion detection. Zelfs wanneer de auto ergens geparkeerd staat, zal het geactiveerd worden wanneer er onverwachte bewegingen worden vastgesteld. Ten slotte is de ondersteuning van een SD kaart van maximaal 128 GB het vermelden waard. Wanneer je filmt in HD (en dus niet 4K), is dit meer dan voldoende. Hiermee kun je ongeveer 40 uur aan beeldmateriaal mee opslaan.

Deze dashcam beschikt dus over aardig wat handige functionaliteiten en hier hoef je niet de hoofdprijs voor te betalen. Voor ongeveer 70 euro kun je al beschikken over de Menzo Dual Dashcam. De dashcam is te verkrijgen via verschillende webshops, waaronder Bol.com. Op de website van Bol.com heeft het een gemiddelde beoordeling gekregen van 4,4 sterren. Het merk is misschien bij veel lezer minder bekend dan bijvoorbeeld MIO, Garmin of Xiaomi, maar de Menzo Dual Dashcam is zeker een dashcam die wij kunnen aanraden.

De Menzo Dual Dashcam is verkrijgbaar bij de volgende webshops:


#5 Qumax Dashcam

De volgende dashcam onder de 100 euro die we kunnen aanraden aan de bezoekers van Bestedashcams.nl is de Qumax Dashcam. Dit is één van de goedkoopste dashcams uit deze lijst. Zo start de prijs al vanaf 53 euro. Voor deze prijs krijg je echter alleen een camera om de voorkant van het voertuig te filmen. Wil je ook vastleggen wat er aan achterzijde van de auto gebeurt, dan kun je voor ongeveer 60 euro een dashcam met twee lenzen aanschaffen. Er zijn verschillende redenen waarom je dit model in dit artikel vindt. Zo zijn de bewegingsdetectie, parkeerstand, G-sensor en de 170 graden wijdhoeklens redenen voor ons om de dashcam van Qumax een vermelding te geven. Ook het hoogwaardige IPS-display is een groot pluspunt. En het feit dat dit één van de goedkoopste modellen uit onze lijst is, vinden wij dit model een echte aanwinst.

Wij zijn niet de enige die vinden dat de Qumax Dashcam thuishoort in een lijst met de beste dashcams onder de 100 euro. Zo hebben gebruikers van de dashcam op Bol.com het product beoordeeld met 4,4 sterren. Deze beoordeling kreeg het op basis van meer dan zestig reviews. We kwamen veel pluspunten tegen, maar ook werden er enkele minpunten van dit apparaat benoemt. Het meest voorkomende minpunt was dat de handleiding niet erg duidelijk was. Dit is voor ons echter geen reden om deze dashcam niet aan te raden.

De Qumax Dashcam is verkrijgbaar bij de volgende webshops:


#6 Garmin Mini 2 

Garmin staat er om bekend dat het zeer hoogwaardige producten op de markt brengt. Dit geldt ook zeker voor de Garmin Mini 2. En zoals je al uit de naam kunt opmaken, is dit een zeer compacte dashcam. Het is verreweg de kleinste dashcam uit deze lijst, maar beschikt toch over zeer goede specs. Zo kun je beelden vastleggen in 1080p, heeft het een zichthoek van 140 graden en kun je via spraakbediening opdrachten geven. Ook beschikt het over een functie waarmee je op afstand via je telefoon live mee kunt kijken. Verder waarschuwt de parkeerbewaking als er iets plaatsvindt rondom het voertuig. Vanwege het kleine formaat zijn er wel enkele functies die ontbreken. Zo heeft het bijvoorbeeld geen nachtmodus, G-sensor of een touchscreen.

De Garmin Mini 2 beschikt dus niet over bepaalde functies die andere modellen uit deze lijst wel hebben. Toch vinden we dat de dashcam terecht een plek heeft veroverd in deze lijst. Vooral voor mensen die willen beschikken over een zeer kleine dashcam, is dit één van de betere opties die je momenteel kunt aanschaffen. Daarnaast vind je op het internet talloze beoordelingen van gebruikers. Zo wordt de dashcam op bijvoorbeeld Bol.com zeer goed beoordeeld, maar ook op YouTube vind je vele positieve beoordelingen van gebruikers van deze dashcam.

De Garmin Mini 2 is verkrijgbaar bij de volgende webshops:


#7 Xiaomi Mijia

Een ander model dat volgens ons niet mag ontbreken in een lijst met de beste dashcams onder de 100 euro is de Xiaomi Mijia. De dashcam beschikt niet over een touchscreen, maar door middel van spraakbediening kun je de dashcam opdrachten geven. Zo kun je de dashcam commando’s geven om bijvoorbeeld een foto te maken, een video op te nemen (zowel met als zonder geluid) en kun je de wifi aan en uitzetten. Het is daarnaast wel voorzien van een G-sensor, een zichthoek van 130 graden en biedt het de mogelijkheid om mee te kijken op een iOS of Android toestel. Verder ondersteunt deze dashcam een geheugenkaart tot 64 GB en is het eenvoudig te monteren via een montagesticker.

Xiaomi levert allerlei soorten hoogwaardige elektronica voor zeer scherpe prijzen. Ook met de Xiaomi Mijia hebben ze een topproduct geleverd. Voor ongeveer 60 euro kun je al over de dashcam beschikken. Dit vinden wij een zeer nette prijs als je kijkt wat je voor deze lage prijs ontvangt.

De Xiaomi Mijia is verkrijgbaar bij de volgende webshops:


#8 Nince Dashcam

Het einde van de lijst met beste dashcams onder de 100 euro komt in zicht, maar niet voordat we de dashcam van Nince een vermelding geven. De geavanceerde dashcam is niet alleen geschikt voor in een auto, maar ook voor een vrachtwagen is het uiterst geschikt. Dit heeft het onder andere te danken aan de grote opnamehoek van maar liefst 170 graden. Ook kun je zowel filmen wat er aan de voorzijde als achterzijde van het voertuig gebeurt. Verder is het handig om te weten dat je in Full HD kunt filmen en het ondersteuning biedt voor een SD kaart van maximaal 32 GB. Dit is wel minder dan sommige andere modellen die we hebben benoemt, maar voor de meeste weggebruikers is het meer dan voldoende. Wanneer je zou filmen in 4K is dit niet voldoende, maar voor het filmen in Full HD kun je aardig wat uren vastleggen. 

Bij aanschaf van deze dashcam krijg je verschillende handige extra’s. Zo wordt er een 32 GB SD kaart meegeleverd en ook krijg je een zelfklevende houder, autolader en een zes meter lange kabel voor de achteruitrijcamera. De Nince Dashcam is één van de meest beoordeelde dashcams op Bol.com. Zo hebben al meer dan zeventig gebruikers een review achtergelaten en met een gemiddelde beoordeling van 4,4 sterren van de maximale vijf sterren is het grote merendeel dus zeer positief. Ook heeft het met een prijskaartje van ongeveer 85 euro een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

De Nince Dashcam is verkrijgbaar bij de volgende webshops: 


#9 Xiaomi 70mai Pro

Met de Xiaomi 70mai Pro vind je het tweede model van Xiaomi in dit artikel. Net als de Mijia heeft de 70mai Pro alles in huis van wat je mag verwachten van een hoogwaardige dashcam. Zo heeft het een brede wijdhoeklens van 140 graden, waardoor je bijna alles op de weg kunt vastleggen. Verder kun je filmen in maar liefst 1944p, kan het scherpe beelden maken bij weinig en veel licht en beschikt het over een GPS functie. Ook zal de bestuurder waarschuwing ontvangen bij gevaarlijk omstandigheden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het verlaten van een rijstrook of wanneer je dicht in de buurt komt van een andere auto. 

Xiaomi 70mai Pro is wel één van de duurdere modellen die we in dit artikel hebben besproken. Zo kost de dashcam op het moment van schrijven 99,95 euro bij Bol.com en enkele andere webshops. Echter, dit vinden wij nog steeds een zeer schappelijke prijs als je kijkt naar de specs van de Xiaomi 70mai Pro.

De Xiaomi 70mai Pro is verkrijgbaar bij de volgende webshops: 


#10 TechU Dashcam

We zijn aan het einde gekomen van onze lijst met de beste tien dashcams onder de 100 euro en wij willen afsluiten met de TechU Dashcam. De dashcam heeft een scherm van maar liefst 4 inch, een kijkhoek van 170 graden, nachtmodus, G-sensor en andere handige functies. De camera biedt ook de mogelijkheid aan om te filmen in 4K, maar biedt echter ondersteuning voor een geheugenkaart van maximaal 32 GB. Wij zijn zelf van mening dat je bij het filmen in 4K minimaal moet beschikken over een SD kaart van 64 GB of 128 GB. Bij het filmen in 4K ben je namelijk redelijk snel door het geheugen heen. 

TechU Dashcam kun je al kopen voor ongeveer 60 euro bij verschillende webwinkels. Het is dus zeer scherp geprijsd voor een dashcam dat beschikt over de specs die we hierboven hebben besproken. Ook het feit dat je kunt filmen in 4K voor deze prijs is iets dat je niet vaak voorbij ziet komen. Toch kwamen we wel meerdere minpunten tegen tijdens ons onderzoek. Zo is een veel terugkomende klacht dat het best lastig is om alles onder de knie te krijgen. De handleiding is niet al te duidelijk en veel gebruikers wisten niet direct waar bepaalde knoppen voor dienen.

De TechU Dashcam is verkrijgbaar bij de volgende webshops: 

Waar hebben wij tijdens ons onderzoek op gelet?

Wij hebben de bovenstaande lijst met de beste dashcams onder de 100 euro samengesteld op basis van meerdere criteria. Uiteraard hebben wij gekeken over welke functionaliteiten een dashcam beschikt, hoe het is gesteld met de kwaliteit en wat andere gebruikers van een model vinden. Dit hebben wij aan de hand gedaan van het lezen van reviews op onder andere Bol.com, Amazon en Coolblue. Ook hebben wij op YouTube per dashcam verschillende video’s bekeken. Ten slotte hebben wij gekeken hoe het is gesteld met de prijs-kwaliteitverhouding. Van een dashcam van bijvoorbeeld 100 euro eisen wij een stuk meer dan van bijvoorbeeld een dashcam van 50 euro.

Conclusie: beste dashcams onder de 100 euro

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen zijn er meer dan genoeg hoogwaardige dashcams onder de 100 euro te vinden. We hopen dat je dankzij dit artikel een besluit hebt kunnen maken en een passende dashcam zult aanschaffen. En omdat er telkens nieuwe modellen op de markt kopen en sommige van de nieuwere dashcams een vermelding verdienen, zullen wij deze lijst hoogstwaarschijnlijk geregeld bijwerken.

Mocht je overigens over een groter budget beschikken, dan adviseren we je om ons artikel te lezen waarin wij de beste tien dashcams van 2024 op een rij hebben gezet.