Wil je een dashcam aanschaffen in de auto, dan is dat een handig apparaatje welke je kunt gebruiken om jezelf te beschermen in geval van een ongeluk. Het is een camera die je op je dashboard monteert en die automatisch beelden maakt terwijl je rijdt. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf van een dashcam voor je auto? In dit artikel geven we je een aantal tips.

Hoge resolutie voor je dashcam

De beeldkwaliteit van de dashcam is natuurlijk van groot belang. Je wilt dat de camera heldere beelden maakt, zodat je bijvoorbeeld nummerplaten van andere auto’s goed kunt zien. Kies daarom voor een dashcam met een hoge resolutie, bijvoorbeeld 1080p of 4K.

Dashcam voor in de avond en nacht

Als je ook in het donker wilt kunnen filmen, is het belangrijk om te kijken naar de nachtzicht-mogelijkheden van de dashcam. Sommige dashcams hebben bijvoorbeeld infrarood-verlichting, waardoor je ook ‘s nachts goed kunt zien wat er gebeurt.

Grootte en vormgeving

De grootte en vormgeving van de dashcam is ook iets om rekening mee te houden. Je wilt natuurlijk niet dat de dashcam je zicht belemmert tijdens het rijden. Kies daarom voor een compacte dashcam die niet teveel ruimte inneemt op je dashboard.

Hoeveel videomateriaal kun je opnemen

Een dashcam neemt continu beelden op terwijl je rijdt. Het is dus belangrijk om te kijken naar de opslagcapaciteit van de dashcam. Kies voor een dashcam met voldoende opslagruimte, of eentje die automatisch oude beelden verwijdert als de opslag vol raakt.

Prijzen dashcams

Bij de zoektocht om een dashcam aan te schaffen merk je al gauw genoeg op dat er verschillende prijsklassen zijn. Duurdere dashcams hebben vaak meer functies en betere specificaties, maar dat betekent niet altijd dat ze ook beter zijn dan goedkopere modellen. Bedenk daarom van tevoren welke functies jij belangrijk vindt en welke prijs je daarvoor wilt betalen.

Kijk naar meer functies…

Sommige dashcams hebben extra functies, zoals GPS of een G-sensor. Een GPS-functie kan handig zijn als je bijvoorbeeld wilt weten waar je precies was op het moment van een ongeluk. Een G-sensor registreert wanneer er een plotselinge beweging of schok is en slaat dan automatisch de beelden op. Al deze extra functies zijn zeker handig om mee te nemen in de keuze bij het aanschaffen van een dashcam.

Klik en Gaan dashcams

Tot slot is het belangrijk om te kijken hoe makkelijk de dashcam te installeren is. Dashcam aanschaffen en gaan, dat is voor sommige modellen heel makkelijk. Deze worden bijvoorbeeld aangesloten op de sigarettenaansteker, terwijl andere modellen moeten worden aangesloten op de accu van de auto. Kies een model dat je zelf makkelijk kunt installeren, of laat de dashcam door een professional installeren.

Samenvattend is het bij de aanschaf van een dashcam belangrijk om te letten op de beeldkwaliteit, nachtzicht, grootte en vormgeving, opslagcapaciteit, prijs, extra functies en installatie. Door hier rekening mee te houden, kun je een dashcam vinden die bij jouw wensen en

Op zoek naar de beste dashcam?

In onze handige dashcam koopgids, ziet u per dashcam de beste optie.

Dashcam toppers volgens ons panel!

Ons panel heeft een aantal dashcams getest. De volgende dashcams zijn in onze ogen mooie systemen met een betaalbare aanschafwaarde: