De Beste accessoires voor je dashcam

Als je een dashcam aanschaft, is het belangrijk om ook te denken aan de benodigde accessoires. Deze kunnen het gebruik van je dashcam namelijk een stuk makkelijker en efficiënter maken. Hieronder vind je alles over de verschillende accessoires die je nodig hebt voor je dashcam.

Laten we beginnen met de SD-kaart. Een SD-kaart is een essentieel onderdeel van je dashcam. Deze kaart zorgt er namelijk voor dat de opnames die je maakt veilig worden opgeslagen. Het is belangrijk om een SD-kaart te kiezen met voldoende opslagcapaciteit voor de opnames die je wilt maken. Zo voorkom je dat je kaart te snel vol raakt en je belangrijke opnames mist.

Er zijn veel verschillende soorten SD-kaarten op de markt, maar niet elke kaart is geschikt voor gebruik in een dashcam. Hieronder vind je een lijstje van de vijf beste SD-kaarten voor een dashcam, en de redenen waarom deze kaarten zo geschikt zijn.

·         SanDisk High Endurance Video Monitoring microSDXC-kaart: Dit is een van de meest populaire SD-kaarten voor dashcams. Het is ontworpen voor intensief gebruik en biedt een hoge opslagcapaciteit van 128 GB. Daarnaast is deze kaart bestand tegen extreme temperaturen, water, schokken en trillingen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor het opnemen van lange autoritten, zelfs in extreme omstandigheden.

 ·         Transcend High Endurance microSDXC-kaart: Deze kaart is vergelijkbaar met de SanDisk High Endurance kaart. Het is ontworpen om langdurig gebruik te weerstaan en biedt een opslagcapaciteit van 64 GB. Bovendien is de kaart bestand tegen water, schokken en trillingen en heeft het een leessnelheid tot 95MB/s. Dit maakt het een geweldige keuze voor het opnemen van hoge kwaliteit video’s.

 ·         Samsung PRO Endurance microSDXC-kaart: Deze kaart is ontworpen voor 24/7 continu opnemen in een dashcam. Het heeft een opslagcapaciteit van 128 GB en biedt snelheden tot 100MB/s. Bovendien is deze kaart bestand tegen hoge temperaturen en heeft het een hoge duurzaamheid waardoor deze kaart een uitstekende keuze is voor langdurig gebruik in een dashcam.

 ·         Kingston Canvas React microSDXC-kaart: Deze kaart biedt snelle overdrachtssnelheden tot 100MB/s en een opslagcapaciteit tot 256 GB. De kaart heeft ook een hoge duurzaamheid en is bestand tegen extreme temperaturen, water en schokken. Dit maakt het een ideale kaart voor een dashcam die gebruikt wordt in extreme omstandigheden.

 ·         Lexar Professional 1000x microSDXC-kaart: Deze kaart biedt een hoge leessnelheid tot 150MB/s en een opslagcapaciteit van 64 GB. De kaart is ook bestand tegen water, schokken en trillingen, waardoor het een goede keuze is voor een dashcam die gebruikt wordt in extreme omstandigheden. Het biedt ook snelle overdrachtssnelheden waardoor het makkelijk en snel is om de opgenomen beelden over te zetten.

Kortom, deze vijf SD-kaarten zijn allemaal zeer geschikt voor gebruik in een dashcam vanwege hun hoge duurzaamheid en snelle overdrachtssnelheden. Het is belangrijk om een kaart te kiezen die past bij de opslagcapaciteit en snelheid die je nodig hebt voor je specifieke dashcam. Met een goede SD-kaart kun je er zeker van zijn dat je dashcam altijd betrouwbare opnames maakt.

 

Een ander belangrijk accessoire voor je dashcam is de montagebeugel. Deze beugel zorgt ervoor dat je dashcam stevig aan je voorruit of dashboard bevestigd kan worden. Zorg dat je een beugel kiest die geschikt is voor jouw type dashcam. Zo voorkom je dat je dashcam tijdens het rijden losraakt en onbruikbaar wordt.

Hieronder vind je een overzicht van de drie beste montagebeugels voor dashcams en waarom je deze zou moeten kiezen:

  1. 3M VHB mount: De 3M VHB mount is een van de meest populaire montagebeugels voor dashcams. Het wordt geleverd met een 3M VHB-tape die zeer sterk hecht en zorgt voor een stevige bevestiging van de dashcam op de voorruit van je auto. Het is een betrouwbare optie voor dagelijks gebruik en is geschikt voor de meeste dashcams.
  2. Suction Cup mount: De Suction Cup mount is een andere populaire keuze voor dashcam montagebeugels. Het werkt door middel van een vacuüm zuignap die stevig hecht aan de voorruit van je auto. Het voordeel van deze mount is dat je de dashcam eenvoudig kunt verplaatsen tussen voertuigen of naar een andere locatie op de voorruit van je auto. Deze mount is geschikt voor de meeste dashcams en biedt een goede stabiliteit.
  3. Adhesive mount: De Adhesive mount is een bevestigingsbeugel die rechtstreeks aan de voorruit van je auto wordt bevestigd met een sterke lijm. Het voordeel van deze mount is dat het zorgt voor een zeer stevige en permanente bevestiging van de dashcam op je voorruit. Deze mount is geschikt voor de meeste dashcams en biedt een goede stabiliteit en betrouwbaarheid.

Kortom, deze drie montagebeugels zijn allemaal zeer geschikt voor het bevestigen van een dashcam op je voorruit. Het is belangrijk om te kiezen welke het beste past bij jouw voorkeur en jouw specifieke dashcam. De 3M VHB mount en de Adhesive mount bieden de meest permanente bevestiging, terwijl de Suction Cup mount de meest flexibele en verplaatsbare optie is.

Daarnaast heb je ook kabels nodig om je dashcam aan te sluiten op de voeding van je auto. Het is belangrijk om te weten welk type kabel je nodig hebt voor jouw specifieke dashcam. Zo voorkom je dat je de verkeerde kabel koopt en je dashcam niet goed werkt. Een goede kabel zorgt ervoor dat je dashcam altijd voorzien is van voldoende stroom, zodat je nooit belangrijke opnames mist.

Als je je dashcam ook buiten de auto wilt gebruiken, heb je een oplader nodig om de accu op te laden. Met een oplader kun je de accu van je dashcam snel en makkelijk opladen, zodat je altijd klaar bent om opnames te maken.

  1. Anker PowerDrive 2 Elite

De Anker PowerDrive 2 Elite is een van de beste autoladers op de markt. Deze autolader is uitgerust met twee USB-poorten, zodat je tegelijkertijd je dashcam en een ander apparaat kunt opladen. Met een maximale output van 24 watt is deze autolader ook in staat om snel op te laden, zelfs als je meerdere apparaten tegelijkertijd oplaadt.

Een zonnekap is ook een handig accessoire voor je dashcam. Als je dashcam niet automatisch wordt uitgeschakeld wanneer je de auto parkeert, kan het handig zijn om een zonnekap te gebruiken om oververhitting te voorkomen. Zo blijft je dashcam altijd in goede conditie en voorkom je dat je belangrijke opnames mist door een oververhitte camera.

Een goede zonnekap moet gemaakt zijn van duurzaam materiaal dat bestand is tegen de elementen en lang meegaat. Ook moet de zonnekap makkelijk te installeren zijn en goed passen bij je dashcam.